Jongeren

 

Soms gebeuren er vervelende dingen

Soms gebeuren er dingen die je niet fijn vindt. Of iets waar je geen raad mee weet.

Je hebt verdriet, op school wordt gepest, je voelt je niet begrepen of eenzaam. Zeker als je er met niemand over kunt of wilt praten, dan blijf je maar piekeren. Heb jij dat gevoel ook wel eens?

 

Alles zit tegen

Soms lijkt het of alles tegen zit. Niks lukt en vooral je ouders en je leraren snappen je niet! Je bent boos en verdrietig van en je weet niet wat je moet doen om het te veranderen. Of je voelt je niet zo gelukkig en je weet wel waarom: omdat er in je leven vreselijk moeilijke dingen gebeuren.

 

Praten helpt, kom maar eens langs

Er zijn veel jongeren die dit soort dingen meemaken. Misschien kan ik jou helpen? Samen zoeken we uit hoe het komt en vooral: Wat gaan we er aan doen. Misschien kunnen we de situatie niet veranderen, maar ik kan jou wel helpen om er op een andere manier beter mee om te gaan.

 

Jij bent de baas

Jij bent een uniek mens en jij hebt je eigen methode om met je problemen, emoties en gevoelens om te gaan. Niemand hoeft jou te vertellen wat je wel of niet moet doen, want dat weet je al. Wat je misschien nodig hebt, is iemand die je helpt te zoeken naar de manier die jou het dichtst bij je doel brengt. En weten we wat het doel is, dan bedenken we oplossingen en voer jij ze uit.

Praten over successen in het verleden, heden en toekomst stimuleren je om hard te werken aan het realiseren van je doel. Ga maar eens bij jezelf na; wat is er prettiger: Nadenken over je problemen of werken aan de oplossingen.

 

Als dit je aanspreekt dan zie ik je graag!

2012-2018 © View-Counselling | voorwaarden & disclaimer | ontwerp en realisatie LadyLemon